Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 00:03 - ВРЕМЕ Е ДА УДАРИМ ШАМАР НА ЕВРОПА !
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Време е да ударим шамар на Европа! 25 юли 2014, петък | 23:09 Прочетена: 557 Коментари: 6 Снимка: rt.com image България трябва категорично да отстоява интересите си по отношение на "Южен поток" и не само

Време е отново да зачекнем болната тема за България, Европа и Русия, а именно - темата за "Южен поток". Нека да е ясно, че когато говорим за "Южен поток", говорим за отношенията между Русия и Европа. Мисля, че вече на всички това трябва да е ясно. България, за съжаление, макар и косвено е вкарана в тази битка на интереси, на влияние и на какво ли още не. Но проблемът тук определено не е този проект.

 

Южен поток image www.publics.bg

В Брюксел постоянно се говори, че планът "Южен поток" не отговаря на европейското законодателство. Дали е така със сигурност не можем да кажем. Но пък такива изявления правят впечатление. За почти всички страни, през които ще преминава тръбата, проектът започва да се развива, докато при нас остава някак си висящ. Защо само при нас? Защо в Турция вече няма проблем за изграждането му? Защо в Сърбия ще стартира без проблем, за Австрия, Гърция, Унгария се отнася същото. За тези страни Европа също не се изказва толкова остро, докато за България нещата изглеждат твърде страшни. Защо?

 

европейски съюз image интернет

Ясно е, че за Европейския съюз проектът " Южен поток " е трън в очите, защото по този начин Русия ще има голямо влияние на Стария континент и най-вече тук на Балканите. Но нека да си кажем и истина в очите. И то най-вече за нас. Този проект няма да ни струва абсолютно нищо. С нищо родният данъкоплатец няма да се бръкне в джоба си. Той ще съживи и без туй замрялата ни икономика. Ще осигури нови работни места. И не на последно място, от тук ще преминава най-големият газопровод в Европа. Това трябва за нас да е проект с национално значение, ние трябва да направим всичко възможно той да премине без проблеми през родината ни. Което и правителство да дойде на власт, трябва да направи всичко възможно "Южен поток" да се осъществи по-възможно най-бърз начин. Как може всички страни да го приемат за свой приоритет, а ние все още да се почесваме по главите и да се чудим как да угодим на Европа. Точно тази Европа вместо да ни помага, тя всячески ни пречи. Започва да пречи и на доста други страни. Европа трябва да бъде балансьор във всички отношения, но точно тази Европа, знайно или незнайно защо, заема позиция на една от страните в отношенията Русия - Украйна или по-скоро Русия - САЩ. 

 

Сергей Лавров и Кристиан Вигенин image БГНЕС

Защо се налага българската държава да бъде заложница на тази криза и на тези отношения? Защо веднъж завинаги българите като нация не започнат да си отстояват собствените интереси. Брюксел в момента се опитва да даде отпор на Москва, но определено явно няма никакви сили.

 

Със сегашното си поведение Европейският съюз показва колко всъщност е зависим от Америка. Как се превръща в неин говорител, в неин скрит или не толкова скрит съюзник. Кому въобще е нужно всичко това? Това нова Студена война ли е? Защо България ще влезе в нея?

 

Някои критици отново ще кажат, че заемаме нечия страна. Не, ние искаме да помислим най-сетне за собствените си интереси. Не искаме да ставаме заложници на какъвто и да било конфликт, война и тем подобни глупости. Ние трябва да отстояваме родината си. А явно това мина през удрянето на един звучен шамар на Европа!

® LIVENEWS.BG / Антоан Николов         Livenews.bg



Гласувай:
10



1. planinitenabulgaria - Вместо да удрим шамар на
29.07.2014 00:29
ЕС по вероятно е той да ни удари една патка и да ни изхвърли от общността. И да отидем в ЕС /Евразийския съюз/. Където Русия ще продава нефт на Венециела, ще купува от Куба високотехнологични стоки и ще влезе във военен съюз със КНДР. А нас - знае се за какво ще ни ползват. Тук ще се стационират бягащите от немотията руснаци, вместо сегащшните сирийци и негри...
цитирай
2. minevv - да
29.07.2014 09:44
трудно е да сме държава
цитирай
3. dimat - Каквито овцете,такава и държавата!
29.07.2014 19:13
Всеки и в ЕС и извън ЕС и най-вече Световният Терорист Америка, ни прецакват,както и когато си искат.А НИЕ,ОВЧИЯТ НАРОД ПОЗОРНО МЪЛЧИМ И СТОИМ.Значи,така трябва.На овцете,тояга.Никой не ни е виновен,освен ние самите.Колкото повече се свиваме,уж в "името да доброто,да има разбиране,да има мир",толкова повече ще ни мачкат.В продължение на няколко години пред очите ни гърците ни показват,какво трябва да се прави,но ние се правим на глухи и слепи.Затова,бой на това овче стадо.И стига евролизачи,като номер едно са ни плашили,че еврогейския съюз,щял да ни изхвърли.Време е на такива подлоги да се даде дължимото.Продължим ли да се свиваме,краят ни като народ е близо.Като "държава" вече ни няма.Тя е минала на дистанционно управление,чрез посолствата на САЩ,ЕС,Израел и Турция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10361571
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930